Skip to contentBrocc Logo Large
Våra kunder

”Lån är en del av livet”

Ett liv i relativt högt tempo med jobb, barnens aktiviteter och försök att hinna med sina egna intressen är det nog ganska många som känner igen sig i. 44-årige Björn Nilsson är inget undantag. Han bor i en hyreslägenhet i Haninge utanför Stockholm tillsammans med sin sambo och sina två döttrar, 8 och 11 år.

Björn har jobbat många år på socialstyrelsen, både som utredare och chef, men började egentligen sin bana som narkossköterska. Fritiden spenderar han gärna i naturen tillsammans med familjen. Tyresta nationalpark ligger alldeles i närheten och friluftslivet är ett gemensamt intresse i familjen, musiken ett annat.

Döttrarna har nog aktiviteter varje dag om jag räknar efter. Det är både sport och musik. Vad gäller musiken så är även jag intresserad så jag övar en hel del med döttrarna där hemma, säger Björn.

De helt egna intressena är det lite svårare att lösgöra tid för. Golfklubborna lades på hyllan för ett par år sedan när tiden helt enkelt inte räckte till. På ledigheterna åker de gärna ner till Växjö där Björns sambo har sin familj men de drömmer också om att någon gång i framtiden få ta sig an USA:s vidsträckta landskap.

Vi har nog en gemensam dröm om att åka bil över USA, från öst till väst. Det hade varit otroligt häftigt att utforska USA på det sättet, säger Björn.

I juli 2016 valde Björn och hans sambo att lägga om ett par konsumtionslån som de hade. Jämförelsen mellan olika låneinstitut visade att Brocc vid tillfället kunde erbjuda familjen det bästa erbjudandet. Lånen från SEB och en annan aktör byttes till lägre ränta hos Brocc.

Vi kollade upp vad Brocc var för företag och såg att det var ett stabilt och seriöst företag. Sen vill jag alltid ha en personlig kontakt med företaget innan jag bestämmer mig. Jag fick rätt bemötande och de visade intresse för mig, säger Björn och fortsätter:

Jag fick ett väldigt positivt intryck. Det är inga jättelån det rör sig om för min del men det är viktigt att det är personligt. De riktigt stora bankerna som vi har haft att göra med tidigare blir ganska lätt maskinella på något sätt, konstaterar Björn.

Björn litar samtidigt på Finansinspektions kontroll av kreditmarknaden.

Lån är en del av livet, oavsett om det handlar om lån till bostad, bil eller något annat. För mig handlar det i grund och botten om att ta eget ansvar och läsa på om lånen innan du tecknar dem, säger Björn.

Brocc Logo SmallCopyright © 2023 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB