Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomiIntervjuVåra kunder

Så lyckades Louise halvera sin räntekostnad

Med fem olika lån och krediter hos flera olika banker hade Louise samlat på sig en skuld på 275 000 kr och en månadskostnad på nästan 9 000 kronor. Med hjälp av oss på Brocc kunde hon samla sina lån och krediter till en betydligt lägre ränta vilket resulterade i att hon lyckades halvera sin månadskostnad. 

För Louise, 43, ledde en kredit till flera och plötsligt satt hon med fem olika lån och krediter som hon varje månad behövde betala 8 641 kronor i räntekostnad för. Hennes räntor låg på mellan 12% och 25% för hennes totala skuld på 275 000 och hon började inse att hon behövde hjälp med att sänka sina räntor för att få vardagsekonomin att gå ihop.

– Jag insåg att summan jag betalade varje månad inte var hållbar och började leta efter sätt som skulle kunna hjälpa mig att sänka mina räntekostnader. Jag såg att Brocc hade den absolut bästa och lägsta räntan och valde därför att vända mig till dem, berättar Louise.

Extra trygghet med låneskyddsförsäkring

Hos oss på Brocc samlade Louise samtliga lån och krediter och fick en lägre ränta på 4,87% som pressade ned hennes månadskostnader från nästan 9 000 kr till 3 886 kronor i månaden. Som tillägg valde Louise en försäkring som fungerar som ett låneskydd och tar hand om återbetalningarna om något oförutsett skulle ske som till exempel sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet.

– Med låneskyddförsäkringen landade min totala månadskostnad på 4 236 kronor. Även med kostnaden för försäkringen inräknat hade jag fått ner kostnaderna för mina lån till hälften jämfört med förut. Försäkringen kändes som ett väldigt tryggt alternativ då man aldrig vet vad som kan hända i framtiden.

Slapp oron

Med en halverad månadskostnad och en ränta som motsvarar en femtedel av Louise högsta ränta kan hon nu både lägga undan pengar till eget sparande och slippa oron över sin ekonomi.

– Jag är så glad att jag tog kontakt med Brocc och deras kunniga och hjälpsamma kundtjänst gjorde hela processen otroligt smidig. Jag skulle rekommendera alla som sitter fast med dyra lån och krediter att inte vänta utan direkt ta kontakt med någon som hjälpa dem mot en bättre ekonomi.

Ta reda på hur mycket du kan sänka din ränta här!

Brocc Logo SmallCopyright © 2023 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB