Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomiIntervjuVåra kunder

Dags för ny bil i vinter?

Är du trött på att bilen krånglar och på att skrapa isiga rutor på vintermornarna eller ska du börja nytt jobb i januari och behöver en pendlarbil? Då kan du uppgradera till en ny bil i vinter genom att ansöka om ett billån hos Brocc - med schyssta villkor och fördelaktig ränta. Du bestämmer själv hur mycket du vill låna och får en konkurrenskraftig ränta som gäller under hela lånet. Du betalar tillbaka lika mycket varje månad så det blir enkelt att planera ekonomin.

Ny eller begagnad bil?

Vill du investera i en ny bil med den senaste tekniken, säkerheten och med den sköna komforten eller vill du ha en schysst begagnad bil till ett lite förmånligare pris? Utbudet är stort och även på bra begagnade bilar med några få år på nacken. Det är enkelt att hitta en rimlig bil efter ditt tycke och smak på många köp-och-sälj sidor. Du kan även köpa begagnade bilar hos en licensierad bilhandlare. Fördelen med att köpa en begagnad bil hos en bilhandlare är att du får en fordonsrapport som innehåller både fordonshistorik och dolda fel, vilket kan kännas tryggt. Oavsett om du vill köpa en ny eller begagnad bil så kan vi hjälpa dig med ditt billån på ett enkelt, snabbt och tryggt sätt.

Vilken bil passar dig?

Innan du bestämmer dig för att köpa en bil kan det vara en bra idé att göra en kort behovsanalys genom att svara på följande frågor:
 • Var i landet bor du?
 • Vad ska du använda bilen till?
 • Kör du mest i stadstrafik eller på landsbygden?
 • Långkör du eller åker du kortare sträckor?
 • Hur många ska få plats i bilen och hur mycket utrymme behöver ni?
 • Vilka egenskaper kan förenkla ditt vardagsliv som t.ex. fritidsaktiviteter?
Genom att svara på dessa frågor blir det enklare för dig att veta vilken bil du ska leta efter i den stora bil-jungeln. Det finns otroligt många bilar att välja mellan, så se till att välja en bil som faktiskt uppfyller dina behov. Vanliga missar kan vara att köpa en bil med för litet utrymme som stor familj, eller en för stor bil i en innerstad med trånga parkeringsutrymmen. Man bör även undvika att köpa en för soppa-törstig bil och särskilt om den mest används för kortare sträckor.

Billån hos Brocc

När du lånar till ditt fordonsköp hos oss tar du ett så kallat privatlån. Är det en exempelvis en bil du planerat att köpa kan du hos oss själv bestämma hur stor summa du vill låna, till skillnad från ett klassiskt billån där du kan låna max 80 % av bilens värde och resterande 20 % är en kontantinsats. När du tar ett privatlån baseras lånet på din egen, personliga återbetalningsförmåga istället för att använda fordonet du ska köpa som säkerhet. Du kan alltså låna till en del av köpet, eller till hela om du vill, upp till 350 000 kr. Det bestämmer du helt själv.

Rörlig ränta med jämn månadskostnad

Vi erbjuder privatlån med fast ränta. Räntan baseras på din personliga återbetalningsförmåga. Ju stabilare ekonomi du har desto bättre ränta kan vi erbjuda dig. Vill du öka dina möjligheter att få en lägre ränta kan du ansöka om lånet tillsammans med en annan person. Lånet blir sedan ett så kallat annuitetslån, vilket betyder att återbetalningarna är uppdelade i lika stora delar varje månad. Det gör det enkelt att planera ekonomin och återbetalningsplanen.

Tryggt att låna hos oss

Hos oss får du samma trygghet som hos banken. Skillnaden är att du lånar av andra privatpersoner och företag via vår smarta plattform. Det kallas person-till-person-lån (P2P-lån) och är en modern form av finansiering. Tack vare ny teknologi kan vi erbjuda samma trygga lån som hos banken men utan onödiga extraavgifter. Det blir därför bättre villkor för både den som vill låna och den som vill låna ut.

Att tänka på när du tar lån för ett fordonsköp

När du ska ta ett lån för att finansiera ett fordonsköp är det viktigt att ta hänsyn till två saker:
 1. När du räknar ut månadskostnaden för fordonet är det viktigt att ta med både lånets kostnad och fordonets driftskostnader. Genom att justera återbetalningstiden på lånet kan du påverka lånets månadskostnad och på så vis den totala månadskostnaden för fordonet. Längre återbetalningstid ger lägre månadskostnad.

 2. Beräkna den förväntade värdeminskningen på fordonet så att du, när du säljer fordonet vidare, får tillbaka tillräckligt stor summa för att lösa det lån du eventuellt har kvar att betala.

  Räkneexempel**:

  • Du köper en bil för 100 000 kr och tar ett lån på hela köpesumman, alltså 100 000 kr.
  • Bilen minskar i värde med 20 000 kr per år.
  • Du säljer bilen efter 2 år och beräknar kunna sälja den för 60 000 kr.
  • Lägg då upp återbetalningsplanen för lånet så att du har max 60 000 kr att betala på lånet om 2 år så att du kan lösa lånet med pengarna du får från försäljningen.
  *Upp till 350 000 kr. **Detta är endast ett räkneexempel. Ta reda på hur marknaden ser ut för just den fordonsmodell du planerat att köpa för att göra en realistisk kalkyl för just ditt köp.

  Gör en ansökan idag och se vad din ränta blir. Klicka här!

Brocc Logo SmallCopyright © 2023 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB