Hoppa till innehållBrocc Logo Large

Vad är P2P-lending?

Underline

En digital värld växer fram och så även i stora delar av finansbranschen. P2P-lending även kallat person-till-person-lån, är en form av utlåningsverksamhet där privatpersoner kan låna direkt av varandra. Det är ett enkelt, modernt och framför allt konkurrenskraftigt sätt att lösa sin privata finansiering online och utan dyra mellanhänder. För den som lånar ut innebär det en ny och modern investeringsform som erbjuder en stabil, förutsägbar avkastning. 

Hur fungerar ett P2P-lån?

Ett P2P-lån är väldigt enkelt för både den som vill låna pengar och den som vill investera pengar då låntagarna sammanförs med investerarna direkt via den digitala plattformen för att utbyta finansiella tjänster. Låntagarna kan då låna till lägre räntor och investerarna kan erhålla högre räntor än om de gjort affärerna genom den traditionella banken.

Fördelarna med P2P-lån hos Brocc

Med ett P2P-lån hos oss slipper låntagaren onödig byråkrati och dolda avgifter samtidigt som det finns en full trygghet då Brocc följer Finansinspektionens strikta föreskrifter. Processen för att ta lån är väldigt enkel och låntagaren knappar bara in sina uppgifter och lånebehov och får ofta ett initialt svar direkt på skärmen. Vid godkänt lån betalas pengarna oftast ut samma eller nästkommande dag. Att låna direkt av andra privatpersoner, företag och organisationer är med andra ord busenkelt.

P2P-tjänster du använder idag

Peer-to-peer är inte unikt för lån utan återfinns inom en mängd andra branscher och tjänster. Bland annat Uber och AirBnB har vuxit fram och blivit en naturlig del i många människors vardag. Även svenska sajter som Blocket och Tradera sysslar med P2P-verksamhet och därför är det inte konstigt att det finns en efterfrågan om att även modernisera och effektivisera sättet att låna och investera pengar i Sverige.

Fördelarna med att investera i P2P-lån hos Brocc

Hos Brocc kan personer investera genom att låna ut pengar till svenska privatlån. Detta resulterar i en konkurrenskraftig ränta för både investerare och de som tar lån. Varje månad får investerare både ränta och avbetalning på sina utlånade pengar som antingen kan fås utbetalda månadsvis eller återinvesteras igen för att få ränta-på-ränta-effekt. Brocc har dessutom en smidig och modern plattform där investeraren enkelt kan öppna ett konto med BankID och smidigt kan hantera insättningar och följa sin investering direkt i mobilen.

En betydande faktor varför P2P-lending växer snabbt är att det är en stabil investeringsform jämfört med börsens svängningar och bankernas obefintliga sparräntor. Brocc fördelar de investerade pengarna på många kreditvärdiga svenska låntagare och sköter hela administrationen.

Öppna ett konto idag

Gör som bankerna, investera i svenska privatlån

  • Brocc logo yellowBra för dig
  • Brocc logo yellowBra för låntagaren
  • Brocc logo yellowBrocc gör det enkelt
Brocc Logo SmallCopyright © 2022 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB