Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomi

Sänkte kostnaden för lånen – med hälften!

Peters kostnad på lånen låg tidigare på drygt 8 000 kronor per månad. Nu är summan nästan halverad – tack vare att han samlade sina lån hos oss på Brocc. – Han var väldigt glad att få ned sin månadskostnad så pass mycket, säger vår kredithandläggare Marcus.

En ganska typisk kund. Så beskriver Marcus Malmöbon Peter, som vände sig till oss för att minska sina lånekostnader. 39-åringen hade ett totalt lånebelopp på 350 000 kronor utspritt på olika lån och krediter hos flera företag, vilket gav honom en total månadskostnad på över 8 000 kronor.

– Vid lånetillfället satt han med flera dyra, mindre lån samtidigt, vilket gav honom en onödigt hög månadskostnad och han önskade att med Brocc’s hjälp kunna sänka sina kostnader, berättar Marcus.  Läs mer om hur du kan sänka månadskostnaden på lånen.

Fick avsevärt lägre ränta

Vi hjälpte Peter genom att samla ihop hans befintliga lån och kunde istället sätta ihop allt till ett så kallat ihopbakslån, där räntan blev avsevärt lägre än tidigare och därmed också hans månadskostnad som halverades.

– I och med att han gick igenom Broccs skarpa kreditbedömningsprocess, beviljades han lån hos oss. Räntan sattes individuellt och blev avsevärt mycket lägre tack vare hans goda kreditvärdighet, säger Marcus.

Pengar över till annat

Idag har Peter en månadskostnad på 4 092 kronor inklusive avgifter och låneskydd. Låneskyddet är en sorts försäkring som tar hand om lånebetalningarna om något oförutsett händer, som exempelvis sjukskrivning eller arbetslöshet.

– Kunderna brukar generellt sett vara väldigt nöjda, lättade och glada med att samla sina onödiga smålån och krediter. Vissa kunder kan spara tusentals kronor varje månad och får då möjligheten att kunna lägga de pengarna på betydligt roligare saker, till exempel en resa med familjen, ett sparande till ett barn eller barnbarn eller på att betala av lånet i förtid.

Marcus tips till dig med höga lånekostnader

1) Innan du ansöker om lån, ta reda på hur din kreditvärdighet ser ut genom att göra en kreditkoll på dig själv. I dagsläget finns det bolag som erbjuder den tjänsten utan att en faktisk kreditupplysning behöver göras.
  1. Innan du ansöker om lån, försök att lösa så många småskulder som möjligt själv. Om man som låntagare har många, små, utspridda skulder, så försämras chanserna att få låg ränta och ibland att bli beviljad ett lån alls hos långivarna.

  2. Genom att använda en låneförmedlingstjänst, kan man ställa olika erbjudanden mot varandra och därefter välja det som passar bäst. Oftast tas dessutom endast en kreditupplysning som samtliga långivare får ta del av, och man slipper därmed dra på sig onödiga kreditupplysningar.

  3. En medsökande på lånet förbättrar dina chanser avsevärt till låg ränta hos långivarna.

  4. Säg upp outnyttjade krediter och abonnemang. Det många kanske inte vet, är att en outnyttjad kredit också påverkar ditt kreditbetyg och detta kan medföra att dina räntevillkor kan försämras av just den anledningen.

    Ansök idag och se hur mycket du kan spara.

Brocc Logo SmallCopyright © 2024 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB