Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomi

Bli smartare med din ekonomi

Förr fanns inga appar som hittade den bästa matchningen utifrån avancerade algoritmer. Istället letade vi information i den stora gula telefonkatalogen, köpte papperskartor för att hitta fram till nya destinationer och ringde tålmodigt upp internet. Vissa saker har självklart sin charm, som att kunna se en VHS-film baklänges vid tillbakaspolning, men mycket har faktiskt blivit bättre med tiden. Idag kan man exempelvis hantera sin ekonomi utan dyra mellanhänder som banken via en modern digital plattform.

P2p-lending – det moderna sättet att spara och låna

En digital värld växer fram och har gjort det möjligt att kunna modernisera och förbättra användarupplevelsen för många digitala aktörer. Något som såklart pratas mycket om idag är P2P-lending eller person-till-person-lån på svenska, som är en form av utlåningsverksamhet där privatpersoner kan låna pengar direkt av varandra. Det är ett enkelt, modernt och konkurrenskraftigt sätt att både investera och låna utan dyra och onödiga mellanhänder. För varför ska man behöva sköta sin ekonomi på samma sätt som för 100 år sedan när dagens teknik gjort det möjliggjort enklare lösningar?

Brocc - en modern och smart lösning

Brocc är en modern och digital plattform där du enkelt kan spara och låna pengar utan bankens inblandning. Brocc sammanför den som vill spara och den som vill låna pengar direkt genom den digitala plattformen. T.ex. om Zoraya har pengar som hon önskar att spara för att få avkastning så kan hon låna ut sina sparpengar till ett flertal kreditvärdiga låntagare som Emil, Sara, Björn och Nicko. Utan onödiga mellanhänder i form av banker och dyra avgifter behåller du största delen av kakan själv, vilket innebär att både den som lånar ut och den som lånar får bättre villkor och schyssta räntor. Det är helt enkelt en bättre affär för alla.

Investera hos Brocc

En stabil avkastning i förhållande till låg risk gör att allt fler investerare får upp ögonen för investeringar i svenska privatlån hos Brocc. Förväntad avkastning för dig som investerar är hela 6% efter avgifter och kreditförluster. Genom att låna ut pengar direkt till svenska privatpersoner kan du som investerare undvika börsens svängningar och bankernas obefintliga sparräntor. Varje månad får du som investerar både ränta och amorteringar på dina utlånade pengar som antingen kan fås utbetalda månadsvis eller återinvesteras igen för att njuta av ränta-på-ränta-effekten. Brocc fördelar dina investerade pengar på många kreditvärdiga svenska låntagare, vilket bidrar till bra riskspridnng och låg risk samt att vi sköter hela administrationen. Kostnaden för tjänsten är endast 1,8 % per år av utlånat belopp och dras från inbetald ränta. Brocc får alltså bara betalt när du får det. Via ditt konto kan du smidigt hantera insättningar och följa din investering direkt i mobilen. Allt du behöver är att skapa ett konto och logga in med ditt BankID. Enkelt och smart!

Låna hos Brocc

Ett P2P-lån är väldigt enkelt och du som önskar att låna pengar sammanförs direkt med de personer som vill låna ut pengar via vår digitala plattform. På så sätt kan ni enkelt och säkert utbyta finansiella tjänster. Med ett P2P-lån hos oss slipper du som låntagare onödig byråkrati och dolda avgifter samtidigt som det finns en full trygghet då Brocc följer Finansinspektionens strikta föreskrifter. Processen för att ta lån är väldigt enkel och du knappar bara in dina uppgifter och lånebehov och får ofta ett initialt svar direkt på skärmen. Vid godkänt lån betalas pengarna oftast ut samma eller nästkommande dag. Att låna direkt av andra privatpersoner och företag är med andra ord busenkelt.

Det ska vara enkelt att vara ekonomiskt smart!

Vilka nya digitala lösningar använder du idag för att förbättra din vardag? Vi är stolta över vår moderna plattform som gör det möjligt för tusentals personer i Sverige att spara och låna direkt av varandra utan onödiga och dyra mellanhänder. I praktiken flyttar vi makten från de traditionella bankerna till kunderna, där vi tycker att den hör hemma. Besök vår moderna plattform och läs mer om hur du kan börja spara och låna pengar like it’s 2019!
Brocc Logo SmallCopyright © 2023 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB