Skip to contentBrocc Logo Large
Intervju

”Jag brinner för att skapa”

Furkan Ayata har alltid älskat kod och brinner för att utveckla och skapa. Som lead developer på Brocc bidrar han till företagets snabba utveckling på fintech-marknaden samtidigt som han lär sig nya saker varje dag. En ”perfect match” helt enkelt.

Det började redan i 14 års ålder när Furkan Ayata började koda och programmera sina första egna hemsidor. Det handlade mestadels om hobbyprojekt men det var en bra skola. Han lärde sig snabbt. När det sedan blev dagsatt plugga vidare efter gymnasiet var kommunikations- och informationsteknologi på KTH ett ganska naturligt val.

Jag brinner för att skapa och älskar att se det faktiska resultatet av det man har skissat upp i huvudet och sett framför sig kodmässigt, förklarar Furkan.

2012 var studierna färdiga och han tog klivet ut på marknaden där han snabbt fick jobb som utvecklare, både backend och frontend. Sedan april 2016 jobbar han som lead developer på Brocc och har varit med på en givande resa med många pussel att lösa och ny kunskap på vägen.

Jag började som konsult på Brocc och kände mig genast välkommen. Jag valde att fortsätta på företaget som anställd och har verkligen fått vara med på en spännande resa som inte på långa vägar är slut. Det är en härlig stämning på kontoret och man får sin röst hörd. Vi på IT har en bra dialog och hög utvecklingstakt vilket gör att tiden verkligen flyger fram.

Hög utvecklingstakt på spännande marknad

På KTH innebar studierna stort fokus på tekniken bakom och teori. Ute i arbetslivet handlar det om att hela tiden kunna anpassa sig till en marknad i ständig förändring.

Eftersom det hela tiden dyker upp ny teknologi så gäller det att håll sig uppdaterad och läsa på parallellt med jobbet. Då utvecklar man sig själv. Som utvecklare på Brocc känner jag att jag har utvecklats i en snabbare takt än tidigare, förklarar Furkan.

Broccs tekniska lösning kräver slipade utvecklare men det är viktigt att hålla det enkelt och inte göra problemlösningen mer komplicerad än den behöver vara menar Furkan. Nu ser han fram emot att vara med på en lång resa kantad av framgång och utveckling.

Brocc verkar på en relativt ny marknad och det är spännande att se hur stort det här kan bli och få vara med på resan, säger Furkan.

Vid sidan om jobbet umgås Furkan en hel del med familj och vänner och spenderar gärna några timmar framför TVn om det står fotboll i tablån.

Fotboll är mitt största intresse och det är den turkiska klubben Fenerbahce som gäller, avslutar Furkan.

Vill du bli Furkans kollega och älskar att utveckla lika mycket som han gör? Håll utkik bland våra utlysta tjänster, eller skicka ni en spontanansökan till oss, ett hungrigt företag på en spännande marknad!

Brocc Logo SmallCopyright © 2024 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB