Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomiIntervjuVåra kunder

Tips till dig som ska renovera köket!

Går du också i tankarna att renovera ditt kök? – Även kallat husets hjärta! Köket är den naturliga samlingsplatsen i de flesta hem och därför är det önskvärt att köket ska vara både funktionellt och smart. Inte bara när det kommer till matlagning, disk och förvaring utan även för att göra läxor, använda som hemmakontor, samtala över en kopp kaffe och självklart för minnesvärda fester.

Att tänka på innan du ska renovera köket

Det är mycket att tänka på innan en köksrenovering och det kan ofta bli ganska kostsamt. Dock är det oftast är en bra investering då det faktiskt kan öka ditt värde på bostaden. Så se till att göra det ordentligt! För att du ska kunna komma igång med köksrenoveringen så smidigt och kostnadseffektivt som möjligt listar vi några viktiga frågeställningar nedanfö

Planera ditt drömkök

När du planerar ditt drömkök är det viktigt att tänka på köket som ett allrum, inte bara ett kök. Det ska vara lika funktionellt som trevligt. Planera och skissa upp hur du vill ha det och var noga med att se över de praktiska detaljerna som förvaringsutrymmen, ytor för matlagning, vitvaror och sittplatser. Men glöm inte de sociala ytorna och se till att göra det till en trevlig plats som man gärna vistas. Om du har tillräckligt stor yta så kan t.ex. en köksö vara en smart lösning för en social yta, men fungerar även som en extra arbetsyta – vilket även förenklar gemensam matlagning. Ett bra tips till dig som ska skissa upp ditt kök är att mäta upp köket och göra en skiss i skala 1:50 eller 1:20 (1cm på ritningen = 20 cm i verkligheten), eller så kan du använda dig av IKEAs planeringsverktyg.

Renovera själv eller anlita hantverkare?

Mycket kan du säkert göra själv i köket, men är du inte erfaren rekommenderar vi att lägga ut resten på hantverkare som gör detta varje dag. Det kan bli en dyr och tråkig historia om det blir fel. Köket är kanske bostadens viktigaste rum så när du väl renoverar bör du se till att det blir precis som du vill ha det. Tänk på att vissa jobb som rör el och vvs måste utföras av en fackman.

Finansiera köksrenoveringen på bästa sätt!

Behöver du renovera köket men saknar möjlighet att låna på bostaden eller om du inte har pengar undansparat just nu så kan ett privatlån vara lösningen för dig. Hos Brocc kan du låna upp till hela 350 000 kr till en rörlig, konkurrenskraftig ränta. Oavsett hur dina behov ser ut för just din köksrenovering så kan du ansöka om ett lån för att lösa finansieringen hos oss. Det spelar ingen roll om du vill delfinansiera eller låna till hela renoveringsbeloppet. Gör en ansökan idag och se vad din ränta blir!

Individuell ränta för just dig

Efter en kreditbedömning sätts den individuella räntan som vi kan erbjuda just dig. Kreditbedömningen består av flera delar, bl.a. en s.k. kreditupplysning från UC.

Du styr månadskostnaden

Återbetalningstiden väljer du själv, från 6 månader och upp till 10 år som längst. Du kan även själv påverka din månadskostnad genom att välja en kortare eller längre återbetalningstid för ditt lån. Längre återbetalningstid ger lägre månadskostnad och kortare ger högre. Du kan alltså själv styra och planera din ekonomi framåt. Oavsett vilken summa du lånar och vilken återbetalningstid du väljer har vi alltid samma schyssta villkor.

Tryggt om olyckan är framme 

Hos oss kan du teckna ett låneskydd för ditt lån för ytterligare trygghet. Det betyder att om du blir sjuk eller förlorar jobbet så går försäkringen in och täcker dina månadsbetalningar för lånet upp till 5000 kr per månad i upp till 12 månader. Om du tecknar försäkringen samtidigt som du signerar ditt låneavtal bjuder vi på kostnaden för låneskyddet de första tre månaderna.
Brocc Logo SmallCopyright © 2023 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB