Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomiIntervjuVåra kunder

Ny bil i vår?

Är du sugen på ny bil i vår? Då kan det vara smart att förbereda sig inför bilköpet genom att göra en kort behovsanalys. På så sätt kan du lyckas hitta den perfekta bilen för just dig och dina behov. Svara på frågorna nedanför för att komma ett steg närmare din drömbil.

Ta reda på vilken bil som passar dig!

 • Ny eller begagnad bil?
 • Långkörning eller kortare sträckor?
 • Stor bil med mycket utrymme eller liten och smidig bil?
 • Bensin, diesel hybridbil eller elbil?
 • Bil anpassad för stodstad eller landet?
 • Vilka egenskaper i en bil kan underlätta för dina fritidsaktiviteter, familjeliv eller i ditt arbete?
 • Föredrar du några särskilda bilmärken?
 • Behöver du låna pengar till ditt bilköp?

Billån hos Brocc

Hos oss kan du låna till bilen med ett privatlån med bra villkor och fördelaktig ränta. Du bestämmer själv hur mycket du vill låna, till skillnad från ett klassiskt billån där du kan låna max 80 % av bilens värde och resterande 20 % är en kontantinsats. När du tar ett privatlån baseras lånet på din egen, personliga återbetalningsförmåga istället för att använda fordonet du ska köpa som säkerhet. Du kan alltså låna till en del av köpet, eller till hela om du vill, upp till 350 000 kr. Det bestämmer du helt själv.

Konkurrenskraftig ränta

Vi erbjuder privatlån med rörlig ränta. Räntan baseras på din personliga återbetalningsförmåga. Ju stabilare ekonomi du har desto bättre ränta kan vi erbjuda dig. Vill du öka dina möjligheter att få en lägre ränta kan du ansöka om lånet tillsammans med en annan person.

Tryggt att låna hos oss

Hos oss får du samma trygghet som hos banken. Skillnaden är att du lånar av andra privatpersoner och företag via vår smarta plattform. Det kallas person-till-person-lån och är en modern form av finansiering. Tack vare ny teknologi kan vi erbjuda samma trygga lån som hos banken men utan onödiga extraavgifter. Vi kan därför erbjuda schyssta villkor för både den som vill låna pengar och för den som vill låna ut pengar.

Att tänka på när du tar lån för ett fordonsköp

När du ska ta ett lån för att finansiera ett fordonsköp är det viktigt att ta hänsyn till två saker:
 1. När du räknar ut månadskostnaden för fordonet är det viktigt att ta med både lånets kostnad och fordonets driftskostnader. Genom att justera återbetalningstiden på lånet kan du påverka lånets månadskostnad och på så vis den totala månadskostnaden för fordonet. Längre återbetalningstid ger lägre månadskostnad.

 2. Beräkna den förväntade värdeminskningen på fordonet så att du, när du säljer fordonet vidare, får tillbaka tillräckligt stor summa för att lösa det lån du eventuellt har kvar att betala.

Räkneexempel**:

 • Du köper en bil för 100 000 kr och tar ett lån på hela köpesumman, alltså 100 000 kr.
 • Bilen minskar i värde med 20 000 kr per år.
 • Du säljer bilen efter 2 år och beräknar kunna sälja den för 60 000 kr.
 • Lägg då upp återbetalningsplanen för lånet så att du har max 60 000 kr att betala på lånet om 2 år så att du kan lösa lånet med pengarna du får från försäljningen.
 •  *Upp till 350 000 kr. **Detta är endast ett räkneexempel. Ta reda på hur marknaden ser ut för just den fordonsmodell du planerat att köpa för att göra en realistisk kalkyl för just ditt köp.

  Gör en ansökan idag och se vad din ränta blir

Brocc Logo SmallCopyright © 2023 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB