Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomi

Så gör du 2019 till ditt bästa sparår någonsin!

Årsskiftet är en perfekt tid att se över din ekonomi. Ge sparkassan en riktig nystart med tre enkla och effektiva steg som kan göra 2019 till det bästa sparåret någonsin!

1. Sätt upp ditt sparmål

Att spara utan mål är som att springa ett lopp utan mållinje. Det blir inte särskilt roligt och du vet inte åt vilket håll du ska springa! Fråga därför dig själv; hur mycket pengar vill jag spara i år? Vilken summa du än väljer så har du redan här tagit det största steget - att bestämma ditt sparmål. Allt du behöver göra härnäst är att realisera målet.

2. Gör en tydlig sparplan

När du har bestämt dig för hur mycket pengar du vill spara under det nya året är det dags att göra en tydlig sparplan. Baserat på vad ditt sparmål är så bör du dela upp det i mindre delar. Räkna därför ut hur mycket du behöver spara varje månad för att lyckas med ditt stora sparmål. Om du t.ex. vill spara 60 000 kr på ett år, då behöver du spara 5 000 kr varje månad under 12 månader för att lyckas. Det kan även vara smart att se över saker som kan hjälpa dig att nå ditt mål. Det kan t.ex. vara att säga upp tjänster och abonnemang som du inte använder dig av längre, göra matlåda istället för lunch ute, sälja saker du inte längre använder på köp-och-sälj sidor samt undvika spontanköp av onödiga saker som du faktiskt inte behöver. Ett annat värdefullt tips är att föra över en fast summa varje månad med autogiro.

3. Välj rätt investeringsform

För att lyckas med ditt sparande i längden är det viktigaste steget att inte låta dina sparpengar ligga stilla på ett sparkonto utan avkastning. Det är förvånansvärt många som idag har sina pengar på 0-ränte-konton på banken och därmed faktiskt förlorar pengar i takt med inflationen. Se därför till att istället placera pengarna där du får avkastning. Hos Brocc kan du investera ditt sparkapital på ett modernt och stabilt sätt genom att låna ut pengar till svenska privatlån, även kallat P2P-lending. Den höga avkastningen i förhållandet till den låga risken gör att allt fler får upp ögonen för denna typen av investeringsform. Genom att låna ut pengar direkt till svenska privatpersoner kan investerare både undvika börsens svängningar och bankernas obefintliga sparräntor.

Enkelt att börja investera hos Brocc

Är du också sugen på att investera hos Brocc? Allt du behöver göra är att starta upp ditt konto med hjälp av BankID och så fort du gjort din första insättning får du tillgång till din investeringsportfölj på Mina sidor. Här kan du enkelt logga in med BankID, sätta in valfritt belopp och se din avkastning växa. Dessutom får du tillbaka amortering varje månad, samt ränta som du kan välja att få utbetalt till ditt bankkonto eller att återinvestera för att uppnå den magiska ränta-på-ränta-effekten.

Låg avgift och hög avkastning till låg risk

Eftersom allt sköts digitalt och den klassiska mellanhanden är borttagen, kan avgiften för investeringstjänsten hållas på en låg nivå. Vi på Brocc tar hand om hela administrationen från kreditgivning till hantering av betalningar till en kostnad av endast 1,8% per år av det utlånade beloppet och den kostnaden dras automatiskt från den inbetalda räntan. Detta innebär att vi endast tar betalt när investeraren får betalt. Visst är det bra? Samtidigt är risken låg då det är kreditvärdiga svenska privatpersoner med fast inkomst utan betalningsanmärkningar som är låntagare och sammantaget gör det att avkastningen efter avgifter och kreditförluster förväntas ligga på ca 6 %.

Brocc Logo SmallCopyright © 2024 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB