Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomi

Månadsspara till barnen i julklapp

Julklappar i all ära. Men varför inte ge bort en julklapp till barnen eller barnbarnen som ger dem ännu större glädje om några år? När du månadssparar till barnen investerar du i deras framtid och kan bidra med en god start i vuxenlivet. Det kan vara ett körkort, en kontantinsats till ett första boende, eller en utbildning för att förverkliga deras drömmar. Det måste väl ändå vara den bästa julklappen någonsin?

Små besparingar över tid ger stora resultat

När du månadssparar till barnen kan du med ganska små medel få till en större summa pengar eftersom spartiden är längre. Ett bra tips för ett långsiktigt sparande är att du vill ha en hög avkastning till låg risk och låga avgifter. Att månadsspara i vanligt sparkonto är inte att rekommendera i det här fallet eftersom det oftast kostar mer än vad det smakar i form av dyra avgifter, begränsade uttag och att du faktiskt inte får någon nämnvärd avkastning att tala om. Istället kan du göra som många andra och börja investera i person-till-person-lån hos Brocc som har blivit en populär investeringsform tack vare den höga avkastningen i förhållandet till den låga risken.

Hög avkastning till låg risk hos Brocc

Ja det stämmer! P2P-lån som investeringsform är ett smart val då det ger dig en unik kombination av hög avkastning i relationen till risken du tar. Hos Brocc kan du få en högre avkastning än på traditionella sparkonton hos banken. Samtidigt behöver du inte oroa dig över börsens svängningar för att få möjlighet till en bra avkastning. Att själv investera via aktier och fonder kan även vara tidskrävande och låter du någon annan sköta det blir det istället ofta kostsamt. Med investeringar i privatlån hos oss kan du få en god riskjusterad avkastning mellan 5-8% efter avgift och förväntade kreditförluster.

![Skärmavbild-2018-11-27-kl.-13.32.30-1024x577](//images.ctfassets.net/6efv05ymvl3z/9kWnKzGFh34FmQ2huSKNE/181cfc0f1aee242d153a85e47d11cb52/Ska_rmavbild-2018-11-27-kl.-13.32.30-1024x577.png)

Exempelportföljen på bilden visar bland annat hur avkastningen växt sedan start, årsavkastningen, vem du lånar ut dina pengar till inklusive fördelning över riskklasser, ålder och region samt kommande återbetalningar. Tryck här för att se hela exempelportföljen.

Det är enkelt och bekvämt att månadsspara

Du kan enkelt sätta upp ett månadssparande via autogiro hos oss. Ett annat bra knep för de som kan är att lägga undan barnbidraget. Du kan i så fall kontakta Försäkringskassan direkt och be dem ändra utbetalningen direkt till ditt Brocc-konto. Vi rekommenderar vår investeringsprofil Bas om du vill spara till barnen, då profilen är vår mest breda och ger dig en trygg och snabb utlåning i alla våra olika riskklasser. Som en extra bonus hjälper ditt sparande inte bara ditt barn eller barnbarn, utan du hjälper även andra privatpersoner att uppnå sina mål genom att låna ut dina investerade pengar till, bilköp eller badrumsrenoveringar.

Pengar som jobbar växer

När du sparar till barnen räcker det med mindre summor varje månad, det är nämligen ränta-på-ränta-effekten som kommer att vara avgörande. Tanken är att sparandet till en början inte behöver vara vidare stort utan över tid kommer den ackumulerade summan att växa till sig exponentiellt. När du sparar i lån hos Brocc får du månatliga återbetalningar i form av amorteringar på lånen och räntor. Du kan välja att ta ut återbetalningarna när du vill, men när du sparar till barnen rekommenderar vi att du återinvesterar pengarna till nya lån och låter pengarna jobba vidare. Då kan räntorna du redan fått generera nya räntor – du får mer för samma slantar helt enkelt. Att spara genom att låna ut är väldigt enkel process och det tar mindre än två minuter att komma igång med ditt sparande hos oss! Lycka till och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.
Brocc Logo SmallCopyright © 2023 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB