Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomi

Ränta-på-ränta-effekten, vad är det egentligen?

Pengar som arbetar växer! När du investerar dina pengar och när de växer får du en avkastning (även kallat vinst). Genom att återinvestera din avkastning varje år så kan du få något som kallas för en ”ränta på ränta-effekt”. Den omtalade och berömda metoden fungerar lite som en snöbollseffekt där dina återinvesterade pengar växer mer och mer för varje år - och precis som det låter så får du ränta på din intjänade ränta där både ditt ursprungliga insatta kapital växer tillsammans med din intjänade avkastning. Genom att fortsätta att återinvestera din avkastning på det här sättet kan du få en optimal ränta-på-ränta-effekt och en större vinst med tiden.

Det finns många kalkylatorer på nätet som kan räkna ut din förväntade ränta-på-ränta-effekt. Bland annat bloggen Rika tillsammans har en enkel kalkylator du kan använda för att räkna ut din ränta-på-ränta-effekt.

Investera smart hos Brocc

Hos Brocc kan du investera ditt sparkapital på ett modernt och stabilt sätt genom att låna ut pengar till svenska privatlån, även kallat P2P-lending. Det är idag en mycket populär investeringsform där investerare och låntagare enkelt kan byta finansiella tjänster digitalt, utan bankens inblandning. Detta resulterar i bättre ränta och villkor för investerare och för de som lånar pengar. I praktiken flyttar vi makten från de traditionella bankerna till kunderna, där vi tycker att det hör hemma. Varje månad får du som investerare både ränta och avbetalning på dina utlånade pengar som antingen kan fås utbetalda månadsvis eller återinvesteras igen för att få ränta-på-ränta-effekten.

Brocc Logo SmallCopyright © 2024 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB