Skip to contentBrocc Logo Large
Nyhetsveckan

Sammanfattning av nyhetsveckan v.37

Under veckan som gått har det talats mycket om inflationen och hur den har och kommer att påverka många svenskars sparande. Prisökningstakten leder till att pengarna på sparkontot minskar i värde och stört förlust gör de som sparar på storbankernas nollräntekonton. Soffliggarfonden må kännas enkel och bekväm men enligt flera debatter är risken alldeles för hög. Läs detta och lite till i vår nyhetssammanfattning!

Se upp – ditt sparkonto kan bli minusaffär. Inflationen förvandlar sparkontot till en förlustaffär för svenska sparare,  i augusti uppgick inflationstakten till hela 2,3 procent och experterna räknar med att inflationen består.

Hög risk i soffliggarfonden oroar – Regeringens utredare Stefan Lundbergh fick öppna måndagens SNS-debatt om premiepensionssystemets framtid. Han sköt bland annat in sig på att systemet är för riskfyllt.

Senaste statistik från SCB – Sedan i juni har inflationen överträffat förväntningarna flera månader i rad. KPIF-inflationen översteg målet 2 procent i såväl juli som augusti.

Veckans Affärer publicerade tidigare i veckan en artikel om oss där de intervjuat Jonathan Klein, Vd på Brocc (tidigare Sparlån).  Gå in och läs om du är nyfiken på hur vi utmanar, omfördelar och gör finansieringsmarknaden mer rättvis.

Trevlig helg!

Brocc Team

Brocc Logo SmallCopyright © 2024 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB