Skip to contentBrocc Logo Large
Nyhetsveckan

Sammanfattning av nyhetsveckan v.38

I veckan presenterade regeringen sin höstbudget, Kapitalet släppte ett nytt podcastavsnitt där vår CCRO Alexandra Rolnik är med och pratar och statistik från SCB visar på fortsatt högt sparande i de svenska hushållen. Läs mer om detta och lite till!

Hur kommer budgeten påverka din privatekonomi?  Under 2018 höjs skatter med 3,4 miljarder kronor, men samtidigt genomförs skattesänkningar på 10,7. För att se hur just din plånbok kommer att påverkas gå in och läs artikeln från Di.

Här kan du läsa mer om regeringens budgetförslag för 2018.

Hur sparar du? Hushållens finansiella sparande uppgick till 81 miljarder kronor under andra kvartalet, vilket var en fortsatt hög nivå. Det framgår av Finansräkenskaperna från Statistiska centralbyrån, SCB.

Vi har listat några böcker om ekonomi som ger dig både kunskap och underhållning. Ladda upp med några bra böcker framför brasan i höst! Trevlig läsning!

I dag uppger mer än hälften av svenskarna att de är oroliga för att de ska få en sämre pension än sina föräldrar. Hur kan du stärka din pension? Vi har flera kunder som väljer att pensionsspara privat hos oss för att på ett tryggt och smart sätt säkra framtiden.

I måndags släpptes ett nytt podcastavsnitt från Kapitalet där Alexandra Rolnik, CCRO på Brocc blir intervjuvad. Gå gärna in och lyssna! Avsnitt: ”Popcornkungen från Lidköping”

Trevlig helg!

Brocc team

Brocc Logo SmallCopyright © 2024 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB