Skip to contentBrocc Logo Large
Intervju

”Utmärkt alternativ i en diversifierad portfölj”

Finanskonsulten Christer Barck har investerat pengar hos Brocc. Han ser investeringen i privatlån som ett bra komplement till andra investeringar på en marknad med få trygga alternativ.

Christer Barck är väl insatt i finansmarknaden. Han har varit vd i 25 år, både för Nordic Finans och Barcken Finans, och jobbar idag som konsult på Svea Ekonomi, ett företag han varit aktiv i de senaste fem åren. Med sin erfarenhet från finansbranschen har han dels investeringar både hos storbanker och andra institut men har också relativt god insyn i peer-2-peer-marknaden där han investerat pengar hos Brocc.

Marknaden har utvecklats så att du som har pengar har svårt att hitta säkra, trygga investeringar. Idag ger banken noll i ränta på dina sparpengar och då är utlåning till privatpersoner som hos Brocc ett bra alternativ om du har pengar över, säger Christer Barck.

En av de viktigaste faktorerna i P2P-marknaden är att personerna som lånar pengar håller en hög kreditvärdighet och att företagen som förmedlar lånen känns trovärdiga.

Brocc är ett seriöst bolag med bra folk som står bakom. Pengarna som investeras hos Brocc sitter avskilt från bolaget vilket säkerställer att du som långivare får tillbaka pengarna så länge kunderna betalar. Ett gediget kreditarbete är A och O och som det ser ut idag är utlåningsnivån i bolaget sund, förklarar Christer.

Som en del i din portfölj

I länder som USA, Kina och England är P2P-marknaden redan etablerad. Att se investeringsformen som en del i en diversifierad portfölj tycker Christer är en utmärkt idé.

Du har ingen insättningsgaranti men betydligt större trygghet än aktiemarknaden som det ser ut idag. P2P är fortfarande relativt nytt i Sverige men jag tycker definitivt att du kan lägga till exempel 20 procent av dina investeringar hos Brocc. Det är ett utmärkt alternativ i en diversifierad portfölj.

Oavsett om du är låntagare eller investerare tycker 67-årige Christer att P2P är värt att titta närmare på för att höja avkastningen eller sänka räntekostnaderna, även när du börjar närma dig pensionen.

För låntagarna är det här ett bra alternativ med lägre räntor än blancolån till exempel. För investeraren ger det betydligt högre ränta än sparkonton med insättningsgarantin som ligger på 0,65 procent som bäst. Det här är win-win för alla parter och är helt klart värt att prova, avslutar Christer.

Brocc Logo SmallCopyright © 2024 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB