Skip to contentBrocc Logo Large
Din ekonomi

Vårstäda din ekonomi & med några enkla tips!

Passa på att vårstäda din privatekonomi med några enkla och effektiva tips från Brocc. Så här gör du för att enkelt spara många tusenlappar:

Se över din vardagsekonomi

Skriv ner hur mycket pengar du lägger ner på mat, transport, boende, kläder och hygien per månad, för du kan säkert minska dessa kostnader utan en större ansträngning. För många personer gör det stor skillnad att börja planera sina inköp och få en bättre översikt över sina fasta kostnader. Sätt upp en månadsbudget som du ska hålla dig till per respektive inköpsområde och undvik att köpa nya prylar som du egentligen inte behöver. Genom att tänka igenom dina köp en extra gång och undvika småutgifterna som har en tendens att växa sig stora med tiden - så kommer du snabbt kunna spara in mycket pengar!

Spara smart

Se över ditt totala sparande och sätt upp ett nytt sparmål till dig själv. Hur mycket pengar skulle du vilja spara varje månad och vad kan hjälpa dig behålla motivationen? Vill du spara till något särskilt eller har du som mål att lyckas spara till dina första 100 000 kr. Skriv ut en bild på ditt mål och häng den på kylskåpet för att påminna dig själv om ditt sparmål varje dag! När du sparar pengar är det även viktigt att dina sparpengar inte ligger stilla på ett sparkonto utan avkastning. Undersök marknaden och ta dig tid att placera om dina sparpengar till en sparform där du bokstavligen får valuta för dina pengar. Hos Brocc kan du investera modernt med en stabil avkastning till låg risk där du även slipper påverkas av börsens svängningar. Det ska vara enkelt att vara ekonomiskt smart och därför kan du öppna ett konto direkt med BankID för att smidigt hantera insättningar och följa din investering direkt från din mobil.

Samla eventuella lån

Har du många små lån och krediter? Genom att slå ihop dem till ett enda lån kan du spara mycket pengar och du ökar möjligheten för bättre lånevillkor och en förhoppningsvis lägre ränta. Det blir även enklare och bekvämare då du slipper hålla koll på flera olika småfakturor. Ansök idag och se hur mycket du kan spara.

Sälj saker du inte behöver

Det sägs att en vanlig familj ofta har prylar värda över 20.000 kronor som bara ligger och skräpar. Varför inte passa på att rensa förrådet och sälja av lite saker som någon annan kan få glädje av?

Gå igenom prenumerationer, avtal och autogiron

Prenumerationer på appar, tidningar, streamingtjänster eller gamla autogiron kan bli ganska dyrt i längden - och särskilt om du bara låter alla kostnader ticka på varje månad. Se därför över alla dina autogiron och prenumerationer som du betalar idag. Det finns säkert en del tjänster du kan säga upp och avtal som kan förbättras. Jämför priser på nätet för att hitta bättre och billigare alternativ på t.ex. ditt elavtal, mobilabonnemang, hemförsäkring eller bredband.

Med det sagt vill vi önska dig stort lycka till med ekonomi och en trevlig vår. Om du vill lära dig mer om att spara smart hos Brocc kan du läsa mer om oss här. 

Brocc Logo SmallCopyright © 2023 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB