Skip to contentBrocc Logo Large

Öppna sparkonto

Våra sparkonton passar dig som vill ha ett säkert sparande med lägre risk än att spara i fonder eller aktier, men med högre sparränta än på ditt vanliga bankkonto. Hos Brocc Finance AB (f.d. GCC Capital) är dina pengar i trygga händer.

 • Statlig insättningsgaranti
 • Månatliga ränteutbetalningar
 • Öppna konto tryggt via BankID
Öppna sparkonto
Brocc on Trustpilot

Brocc Spar 3,70 % sparränta

Vårt sparkonto med rörlig ränta, helt utan avgifter.

 • Brocc logo yellowMånatliga ränteutbetalningar
 • Brocc logo yellowStatlig insättningsgaranti
 • Brocc logo yellowObegränsat antal fria uttag

Brocc Tillväxt 3,30 - 4,35% sparränta

Bättre ränta på vårt bundna sparkonto!

 • Brocc logo yellowBunden ränta
 • Brocc logo yellow3 - 48 mån bindningstid
 • Brocc logo yellowStatlig insättningsgaranti
 • Brocc logo yellowMånatliga ränteutbetalningar

Frågor och svar

Ett tryggt sparande

Det är aldrig för sent eller för tidigt att börja spara och inga summor är för små. När du har ett sparkonto blir det mycket roligare att blicka framåt mot mål och drömmar!

Sparkonto passar dig som inte vill riskera hela eller delar av ditt kapital i exempelvis aktier eller fonder. Till exempel kan det handla om att du vill spara ihop till en buffert, en resa eller ett boende i framtiden.

Insättningsgaranti

Du som sparar pengar i ett sparkonto hos oss på Brocc Finance (Org.nr 556058-8740) kan känna dig lugn. Våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär att du har har rätt till ersättning för din sammanlagda kontobehållning med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kronor om Brocc Finance skulle gå i konkurs.

Spartips

Om du har ett mål med ditt sparande blir det genast mycket roligare. Ett bra tips är att välja rätt sparkonto. Även om räntan kan kännas minimal i början så bygger det snabbt på och varje krona räknas när du sparar till ett specifikt mål. Genom att spara hos oss på Brocc får du flera fördelar och ett tryggt sparande.  Börja att spara till en buffert, ett bra riktmärke är att din buffert ska motsvara ungefär två månadslöner efter skatt. Då slipper du låna pengar eller köpa på avbetalning om någon plötslig utgift dyker upp.

Våra sparkonton

På Brocc erbjuder vi två typer av sparkonton, rörlig och fast. Vi kallar dessa för "Brocc Spar" och "Brocc Tillväxt". Brocc Tillväxt erbjuder vi med 3,6,12, 24, 36 och 48 månaders bindningstid medan Brocc Spar är helt rörligt. Alla våra konton erbjuder månatlig utbetalning av räntan och du kan placera upp till den statliga insättningsgarantin (1 050 000 SEK) per konto

GCC Capital är nu Brocc Finance AB

GCC Capital förvärvades under 2021 av Brocc Holding AB och har nu ändrat namn till Brocc Finance AB. Brocc Finance AB tillhandahåller in- och utlåning till privatpersoner i Sverige och Finland. Brocc Finance AB (Org.nr 556058-8740) är under tillsyn av Finansinspektionen som kreditmarknadsbolag och sparkonton hos Brocc Finance AB omfattas av den statliga insättningsgarantin. Den statliga insättningsgarantin täcker sparande upp till och med 1 050 000 SEK per institut. Om du har ett befintligt sparkonto hos GCC och öppnar ett nytt konto hos Brocc behöver du därför vara medveten om att det är det samlade beloppet på dina konton hos oss som räknas i förhållande till den statliga insättningsgarantin. Skulle ditt samlade sparbelopp hos GCC och Brocc överskrida 1 050 000 täcker den statliga insättningsgarantin alltså inte det överskridande beloppet.

Räntehistorik

.

 • Räntehistorik: Spar- och tillväxtkonton ( fr.o.m 2022-11-30 ) download icon

E-post

help@brocc.se
Brocc Logo SmallCopyright © 2024 Alla rättigheter förbehållna av Brocc AB